Nasima Razmyar - Rohkeus vaikuttaa ja välittää!

Rohkeampaa maahanmuuttopolitiikkaa SDP!

  • Rohkeampaa maahanmuuttopolitiikkaa SDP!

Eilen Helsingin kaupunginvaltuustossa hyväksyttiin aloite paperittomien terveydenhuollon laajentamisesta. Äänestin aloitteen puolesta kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Osa SDP:n ryhmästä päätyi ihan perustellusti siihen ratkaisuun, että aloite palautetaan valmisteluun odottamaan laajaa asiantuntijaraporttia, joka valmistuu joulukuussa. Osa kannatti päätöksenteon loppuun viemistä saman tien.

 

On ollut surullista havaita, kuinka keskustelussa on käytetty asiatonta kieltä ja leimattu ihmisiä. Paperittomat ovat tämän yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. On vastuutonta antaa ymmärtää, että heidän asemansa olisi Suomessa tai Helsingissä jotenkin ruhtinaallinen. On myös vastuutonta leimata toisia päättäjiä. Keskustelussa SDP:n valtuutettuja nimitettiin ihmisoikeuksien vastustajiksi. Nämä väitteet ovat silkkaa valhetta, eikä tällainen vastakkainasettelu herätä luottamusta politiikkaan.

 

SDP Helsingin valtuustoryhmä on ollut hyvin linjakas ihmisoikeuksien puolustamisessa. Näin jälkikäteen on kuitenkin todettava koko prosessista: Ei puuttunut halua edistää ihmisoikeuksia, vaan saattoi ehkä puuttua tilannetaju. Meillä demareilla on nimittäin eräs kivi kengässä, ja jälleen eilen se alkoi hiertää. Vaikka SDP tunnetaan heikoimpien ihmisryhmien puolustajana, jouduimme vuonna 2015 hirvittävään tilanteeseen, jossa kansanedustaja Kari Rajamäki torppasi hallinnollisella kikkailulla ministeri Susanna Huovisen valmisteleman esityksen paperittomien terveydenhuollosta. Tätä asiaa on saatu selittää lukemattomia kertoja, ja vakuuttaa, että kyse ei ollut SDP:n linjasta. Nyt tämä sama vanha haamu tuli jälleen esiin, ja vaikutti eiliseen keskusteluun ja SDP:hen kohdistuneisiin odotuksiin. Jossain alla kytee epäilys, onko demarit sittenkään aina heikoimman puolella, kun asia koskee maahanmuuttoa.

 

Ongelma on siis todellinen. SDP on vuosien varrella yrittänyt miellyttää kahta porukkaa, joiden arvot eivät kohtaa. Valitettavasti tämä ei toimi, sillä ihan joka asiaan ei löydy kompromissia. SDP:n täytyy edelleen pyrkiä siltojen rakentamiseen ja vastakkainasettelun purkamiseen. Se edellyttää kuitenkin uusia avauksia, jotka eivät aina miellytä kaikkia.

 

Jos SDP haluaa olla linjakas, niin nyt olisi oivallinen hetki ryhtyä edistämään sitä esitystä, jota Huovinen ajoi ministerikaudellaan. Tehdään aloite siitä huolimatta, että tämä hallitus ei sitä tulle viemään läpi ja viedään se maaliin, kun päästään hallitukseen. Toinen kysymys on työvoiman saatavuusharkinta. Monet alat eivät tosiasiassa tule toimeen ilman ulkomaista työvoimaa. Esimerkiksi työssä käyvien, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden pitäisi voida jäädä Suomeen odottamaan työlupaa, ja työluvan saamista tulisi ylipäänsä helpottaa. Hyvin kotoutuneiden ja työssä käyvien ihmisten palauttaminen vastentahtoisesti lähtömaahan ei ole järkevää. SDP:llä on hyvät linjaukset kotoutumisesta, mutta tosiasiassa iso maahanmuuttopoliittinen linja puuttuu. Kuka tänne saa tulla, millä ehdoin jäädä ja tehdä töitä? Näistä asioista pitää uskaltaa linjata. Rohkeutta SDP!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Päätös lyötiin läpi Vihreiden, Vasemmistoliiton, RKP:n, SDP:n ja Keskustan äänin, vaikka asian valmistelu ja perehtyminen päätöksen mahdollisiin seurauksiin olivat täysin olemattomia.

Onnea vaan Helsinki ja SDP.

Tätä päätöstä tuskin edes Tampere tulee komppaamaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Demareillakin saattaa muuten tosiaan olla joku toinenkin snadi ”-kivi” kengässä, kuten tuossa jo yllä kivestä mainitsit.

Mm ssa Viittakivi Oy ja moni muu yhtiö oli pakolaistoiminnassa yllättäen hyvin valmistautuneena jo 2015 alkaen, tehden samalla helpon ja mukavan tilin omille sidosryhmilleen. Tässä em. sidosryhmässä oli ja on myös avuliaita demareita mukana, vai mitä ?

https://www.is.fi/yritys/viittakivi-oy/helsinki/10...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Hyvinpä on rahaa tahkonnut maahantulijoilla. Jos niin pyyteettömästi on auttamassa, miksi ihmeessä haluaa tehdä voittoa?
Nasima oliko itse mukana toiminnassa, jossa tehtiin voittoja maahantulijoilla?
Oletko esteellinen?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Eivät ne ole paperittomia vaan kielteisen turvapaikka päätöksen saaneita, luvattomasti maassa olevia.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Myös yleensä maista johon ei voi palauttaa kuin vapaaehtoisia, nämä maat eivät ota vastaan pakkopalautettavia. Voi olla ettei edes ole maata mihin palauttaa. Koita siinä nyt sitten palauttaa.

Toni Rintala

"nämä maat eivät ota vastaan pakkopalautettavia."

Kyllä Irakiin ja Afganistaniin palaa moni mm. Saksasta. Yli 10 000 irakilaista on jo palannut kotiin. Mutta Saksa vain maksaa matkan kotiin, ei siis pakkopalauta.
Jos me taas kustannamme heille elämän täällä, ei kukaan heistä halua takaisin kotiin. Näitä nuoria ja koulutettuja tarvitaan kotimaassa. Ei meillä ole oikeutta "ryöstää" heitä tänne!

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #33

tosta viimesestä lauseesta onn täysin samaa mieltä. En tiedä maita jotka eivät suostu ottamaan kuin vapaaehtoisia palaajia, luulin Irakin kuuluvan näihin maihin kun suomi on kovasti yrittänyt palautussopimusta neuvotella.

Juhani Piri

Olen kyllä todella tyrmistynyt kuinka huonoilla valmisteluilla päätöksiä voidaan tehdä. Tämäkin aloite oli todella huonosti valmistettu eikä tietoa ollut mihinkään asiaan, pelkkää tunteellista löpinää. Tätä asiaa koskevan työryhmän selvitys olisi tullut noin 2 viikon sisään ja olisihan se nyt kaiken järjen mukaan pitänyt odottaa siihen asti, että työryhmän selvitys on edustajien luettavissa. Ties mitä tietoa ja ehdotuksia niissä papereissa olisi ollut.

On kyllä täysin edesvastuutonta minkään kunnan tai kaupungin tehdä tällaisia päätöksiä tällaisilla tiedoilla. Kyllä alan olemaan vahvasti sitä mieltä, että PUNAvihervasemmisto alkaa olemaan lähellä valtiollista uhkaa.

Minun ymmärrykseni ei ainakaan taitu tämän päätöksen taakse millään tavalla. Voin vaan kuvitella kuinka eri edustajien twittertilit täyttyy riemunkiljahduksista, mutta en kyllä paljon kiljahtelisi jos olisin osallinen tällaiseen päätöksentekoon. Häpeäisin itseäni syvästi.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kyseessä on hallituksen haastaminen.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Tätä valtiovallan haastamista esiintyy ihan maailman laajuisesti. Esim Yhdysvalloissa osavaltiot, kaupungit ja yritykset tekee töitä hartiavoimin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi vaikka Presidentti sen kieltää ja toimii päinvastoin.

Alueet ja kaupungit alkavat taas tehdä tuloaan. Matkustaako kukaan Englantiin, ei vaan Lontooseen tai Saksaan, ei vaan Berliiniin. Valtiot alkavat ilm. menettää otettaan.

Tämä näin ohi keskusteltavan aiheen.

keijo hyvärinen

Hyvä hyvä Helsingin kaupunginvaltuusto! Käytännössä veditte maton koko turvapaikkaprosessin alta, ts. teitte sen faktisesti tarpeettomaksi. Kallis se on edelleenkin. Mielenkiinnolla odotan ketkä kielteisen laivoimaisen päätöksen saaneista tulevaisuudessa lähtee maasta jos ei haluu ja hampaatkin on korjaamatta. Mitä hallintopäätöksiä minun tulisi noudattaa?. Ei kai ole pakko jos en haluu. Razmyar perää rohkeampaa turvapaikkapolitiikkaa. Nyt kyllä Helsingin valtuusto teki uraauurtavan rohkeaa em. politiikkaa. Onneksi näistä maahan laittomasti jättäytyneistä saadaan sitä paljon puhuttua työvoimaa?. Mikä olikaan esim somalien ja afgaanien työllistymisprosentti? 20%?. Ruotsissa suunnilleen näin 2- ja 3. polvessa. Miten tilanteeseen ottaa kantaa maamme hallitus?. Prosessi täytäntöönpanoineen hoidetaan budjettivaroin. Valtionveron maksajia tilanne tietenkin kiinnostaa. Helsingin asukkaathan ovat jo vihreänsä ja vassarinsa valinneet mutta eihän siitä sentään kaikkien suomalaisten kuulune kärsiä.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Miksi työllistyä, kun muutenkin pärjää hyvin.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Paperittomilla ei ole oikeutta olla Suomessa. Se on lähtökohta. Jos ei suostu lähtemään, niin sitten säilöön.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kumpi maksaa enemmän? Säilöön ottaminen vai satunnainen terveydenhoito? Taitaa säilöönotto tulla vähintään kymmenen kertaa kalliimmaksi. Eikä sellaiseen vapaudenriistoon löydy mitään kohtuullisia perusteita.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mitä nyt ulkomaalaislaki. Tuo rasistinen osa Suomen lakikokoelmaa.

Toni Rintala

"Kumpi maksaa enemmän? Säilöön ottaminen vai satunnainen terveydenhoito? Taitaa säilöönotto tulla vähintään kymmenen kertaa kalliimmaksi."

Jos vertaa hintaa vain säilöönottoon.. mutta säilöönoton seurauksena säilöönotot vähenis ja samalla vähenis terveydenhoidon kulut. Ja samalla vähenis monet muut kulut, kuten rikollisuus.

"Eikä sellaiseen vapaudenriistoon löydy mitään kohtuullisia perusteita."

Monet muut maat ovat löytäneet sellaiseen perusteet.

Juhani Piri

Tämäkö se on sitä rohkeaa politiikkaa että valtion varoista aletaan kustantamaan tämä helsinginkin houkuttavuustekijä?

Ei siellä eduskunnassakaan näytä olevan kaikki muumit laaksossa.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsity...

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kohta alkaa muuttoliike Helsinkiin. Kiitos vihervasemmisto.

Juhani Piri

Kustannusarviossa henkilöä ja vuorokautta kohden majoituksen kustannukseksi arvioidaan 35 euroa, ruokakorvaukseksi mainittu 7,36 euroa ja lääkekuluiksi 5 euroa. Kustannus yhteensä olisi siten 47,36 euroa/henkilö/vuorokausi. Tilapäistä asumispalvelua käyttäviä arvioidaan olevan 500—1 000 henkilöä noin kolmen kuukauden ajan, ruokakorvausta hakevia 1 500 henkilöä noin puolen vuoden ajan ja muiden kustannusten perusteena on 1 000 henkilöä samoin puolen vuoden ajan.

Edellä esitetyn perusteella voidaan arvioida, että kuntien menot vuodessa olisivat yhteensä 5 346 000 euroa vuodesta 2018 lukien. Kunnat hakevat korvauksen antamastaan kiireellisestä sosiaalipalvelusta aiheutuneisiin kustannuksiin Kansaneläkelaitokselta. Valtion talousarvioon varataan momentille 33.60.37 määräraha Kansaneläkelaitokselle maksettavia suorituksia varten. Kustannusten laskuttamisesta ja maksamisesta, korvauksen hakemisesta ja muista niiden hallinnointiin liittyvistä seikoista annetaan valtioneuvoston asetus.

Toni Rintala

"arvioidaan 35 euroa"

Arvioivat tuon saman hinnan turvapaikanhakijoillekin VOKeissa. Todellinen kulu oli noin kolminkertainen ;)

Juhani Piri

Jos nyt yhtään ajattelet Nasima loogisesti niin ei ole mikään mahdottomuus että yllä oleva laskelma ~3000 henkilöstä käyttäisi kyseiset palvelut Helsingissä.

Kun siellä valtuuston tunteikkaista huuliväpisten esitetyissä hölynpölyissä arveltiin laskun olevan noin 200 000-300 000 vai joko se kohosi jossakin vaiheessa 700 000e. Tässä on realistinen arvio tulevaisuudelle. Yli 5 miljoonaa euroa.

Toistan YLI 5 MILJOONAA EUROA!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen
Juhani Piri

Tuossahan se toisessa postauksessani on linkin kera. Kommentti 7 ja 11

Juhani Piri

Ja mikäli yhtään on näitä turvapaikka ja pakolaislaskelmia seurannut, niin ne on aina REILUSTI alakanttiin virheellisiä. Eli en yhtään ihmettelisi vaikka lasku olisi yli 10 miljoona vuodessa.

Eikä tuossa yllä olevassa laskelmassa ole mukana muuta kuin ne turvapaikkaprosessin käyneet jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen. Mukana ei siis ole muita paperittomia jotka nostavat kustannuksia.

Timo Ala-Harja

Uimonenkin voisi myydä ylimääräiset autonsa pois ja lahjoittaa niistä saadut rahat suomeen tuleville mamuille kun on kerran niin hyvä ihminen.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Onko päässyt tapahtumat Euroopassa unohtumaan viimeisen noin 4 vuoden ajalta ?
Mikä islamilaisista maista tulleita nuoria miehiä vaivaa ja pitäisikö suomalais-
ten, saksalaisten tai esim. ruotsalaisten veronmaksajien ottaa heidät avosylin
vastaan edelleenkin? Temput, tuhannen ja yhden yön tarinat, joukkoahdistelut ja
lasten raiskaukset, terrori-iskuissa kunnostautuminen ovat ( uskomatonta eikö totta ! ) hieman painolastina ja entistä suurempi vallihauta hyväksyä tällaista
osaajapotentiaalia elätettäväksi, ymmärrettäväksi ja vielä kaiken velmuilun ja
uhriutumisriittien jälkeen kielteisen päätöksen jälkeen - hoivattavaksi.

Rohkeampi maahanmuuttopolitiikka voi olla myös sitä, että hieman katsottaisiin
enemmän karvoihin ennen kuin otetaan sika hoidettavaksi näkemättä ja sinisin
silmin monen vuoden täysihoitoon. Tai sitten nämä aavikoiden sankarit, menkää
käytöskouluun ja opetelkaa ensin sen maa tapoja ja kulttuuria, mikä on toivio-
retkenne tai turistikohteenne. Tai suunnatkaa sellaiseen maahan, joka on omaa
kultuurianne lähellä eikä riitasointuinen, kuten Eurooppa pääosin on. Tulijoiden
pitää sopeutua, kyseisillä tuomillanne eväillä isännät eivät sopeudu.

Käyttäjän RistoVehni kuva
Risto Vehniä

Paperiton on väärä nimitys, oikea on laittomasti maassa oleva.

Esko Kotilainen

Eli ,siis rikollinen.Mutta ei rangaistusta ansaitseva,koska kysymys on uskonnosta ja väristä.
Siinä vaiheessa jos minä voisin mennä Afganistaniin,tai Saudi-Arabiaan julistamaan kirkon perustamista,ja minulle suotaisiin tämä,sekä elätettäisiin minut siellä valtion varoin,humanitäärisyyden nimissä,olisin valmis kuuntelemaan heidäkin mielipiteitä.
Nazima,onko tämä mahdollista,ja voisitko auttaa minua tälläiseen hyväntekeväisyyteen.
Kerro?Jotta saadaan oikea mielipiteesi esille.
Kerro myöskin kuinka isäsi rantautui Suomeen,ja millä edellytyksillä.
Sinä tietenkin kakaranyyttinä mukana,mutta meillä suomalaisilla,vaikka ulkomailla asuisimmekin,kuten minä itsekkin,ei ole tarvetta alkaa ajamaan asuinmaansa perusoikeuksia omaan maahansa,vaan mukaudumme sen mukaan.
Et sinä ole suomalainen,etkä koskaan tulekkaan olemaan,olet afgaani,minä olen suomalainen,vaikka asunkin Norjassa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomessa rohkeudella ja hullunrohkeudella on suuri ero. Laittomuudellakin on kirjoittajalle hieman virheellinen merkitys, koska maa on toistaiseksi "ruled by law". Se tarkoittaa laillisuuden yhteiskuntaa.
Jopa monet lain rajoilla horjuvat ns. EU-pamputkin alleviivaavat sitä, vaikkeivät aina pysy itse kaidalla tiellä. Ja SDP:han on suuri tiivistyvän ja arvojen Euroopan ystävä?

Pekka Pylkkönen

Ehdotan että laittomasti naisten vaginaan penetroituvia henkilöitä ei jatkossa kutsuta laittomiksi penetroitujiksi vaan ihan vaan paperittomiksi. Ja sitten suojellaan heitä vankilalta - elleivät sitten halua itse mennä sinne vankilaan.

Mitään toimia jotka edesauttavat laittomasti maassa olevien maahan jäämistä ei tietenkään pitäisi toteuttaa. Ainoana päämääränä pitäisi olla kotimatka. Nythän käytännössä veronmaksajat nimenomaan velvoitettiin maksamaan niiden viuluja jotka eivät apua tarvitse. Jos he tarvitsevat apua, he hakevat turvapaikkaa ja keissi käydään läpi.

Eero Mattila

SDP tykkää jakaa veronmaksajien rahaa paitsi jäsenilleen myös kaikille ulkomaalaisille. Minkäänlaatuista taloudellista ajattelukykyä ei taida puolueesta enää löytyä kun asiantuntemusta haetaan Afganistanista saakka. Sääliksi käy SDPn äänestäjiä;-)
- HAKA, Työväen Säästöpankki, Elanto, Kulttuuritalo yms. eli Punapääoman katoaminen on jo historiaa. Varmaan muistatte miten puolue joutui myymään toimitilansa VVOlle ja lomauttamaan puoluetoimiston väkeä kun hävisi viime vaaleissa. Nyt on sitten vissiin vuorossa koko maan konkurssimyynti...

Asiantuntemusta Afganistanin vallastasyöstyn kommunistihallinnon jälkeläiseltä... voiko epäuskottavampaa valtionhoitopuoluetta enää olla? Mitähän vielä keksivät vihreiden kanssa - lailla ja asetuksilla ei niin väliä kun on ideologia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kannattaisi lukea, mihin Afganistanin kommunistinen hirmuhallinto ryhtyikään NL:n tuella 1970-luvulla, jonka seurauksena oli Afganistanin sota ja levottomuudet tähän päivän asti ?

Näiden tovereiden jälkeläisiähän tämäkin varapormestari on.

PS. Suomen somalivähemmistö taas syntyi maasta paenneiden kommunistisen verisen hirmuhallinnon edustajista ja näiden jälkeläisistä, jotka eivät enää kelvanneet edes Kremlille kommunismin kukistuttua Moskovassa v. 1991. SDP:n ja ilmeisen KGB:n Mauno Koiviston johdolla kelpasivat kyllä hyvin Suomelle.

Eero Mattila

Juurikin näin, etuoikeutettu kommunistieliitti pelastettiin Suomeen turvaan.
- Edelleen sama sosdempolitiikka jatkuu. Apua ei anneta kaikille tarvitsijoille vaan etukäteen määritellyille etnisille ja oikean poliittisen taustan omaaville - ja veronmaksajat maksavat.

- Nazima ei vaadi ilmaista terveydenhuoltoa kaikille Suomen köyhille vaan ainoastaan omille maanmiehilleen. Miten kukaan itseään kunnioittava ihminen voi olla sosiaalidemokraatti tänä päivänä? Kannattaa katsoa Ikitie -elokuva - siinä sosiaalidemokratia näyttäytyy kaikessa karmeudessaan - aate perustuu toisten työn hedelmien varastamiseen ja omien etupiirien tukemiseen - sitä Nazima tekee. Toiminta on kyllästetty ahneudella ja omien etuoikeuksien ylläpitämisellä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #37

Kommunistihallinnon aikana kymmenettuhannet katosivat jäljettömiin Afganistanissa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_killings_under_...

Myöhemmin NL:n politbyroon ikähomerosten aloitettua Afgnistanissa sodan kommunismin puolesta sadattuhannet tai jopa yli miljoona ihmistä saivat surmansa kommunistityrannian toimesta, mutta maan vasemmistoeliitti joutui kuitenkin lopulta muuttamaan evakkoon Neuvostoliittoon.

Nasiman isä oli tuolloin maan Moskovan suurlähettiläs eli tapahtumien " ytimessä ".

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #38

Juu tämmöisiä "vapaustaistelijoita" Suomen sosialistit tahtovat riveihinsä taistelemaan tasa-arvon puolesta.
- Vastustajat vapautetaan hengiltä!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mitä väliä sillä on, kenen "jälkeläinen" apulaispormestari on? Pystyt parempaan kun vähän keskityt.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onhan se nyt hyvänen aika aivan perusteltua ja oleellista tuntea tärkeän luottamushenkilön taustoja ja samalla hieman historiaakin, vai tulisiko apulaispormestarin olla täysin mauton, historiaton ja tuntematon ?

Eero Mattila

Kulttuuritausta ja kotikasvatus on meillä kaikilla olennainen osa persoonallisuutta.
- Jos olet lapsesta saakka kasvanut etuoikeutetussa asemassa niin on todennäköistä että sama ajattelu jatkuu aikuisenakin. Olen tasa-arvoisempi kuin muut - sehän se on sosialismin ydinsanoma.

Kuten Timo Vihavainen blokissaan kirjoittaa: "tästä valikoivasta suvaitsevaisuudesta mieleen tulee toinen totalitarismi, kommunismi, joka niin ikään ylisti itseään rauhan puolustajana ja kaikkien heikkojen ja sorrettujen tukijana. Asian kääntöpuoli vain oli, että ne, jotka eivät olleet sen puolella, luettiin sen vihollisiksi ja ansaitsivat vain likvidoinnin, jotta vanhurskaus voisi toteutua."
http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2017/11/terveen...

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Siinä vaiheessa kun korkeassa päättävässä asemassa oleva ihminen sivuuttaa olankohautuksella yhteiskunnan voimassa olevan oikeusjärjestyksen tosiasiat ja pitää maanisesti kiinni ideologiansa abstrakteimmista opinkappaleista - kaiken elämän ylle asettamistaan ihanteista; siis hämärimmista ja synkimmistä käsitteistään - , kieltäen toisin olemisen jo pelkkänä mahdollisuutena, on hänestä tullut jokaiselle toiselle ihmiselle - ei siis itselleen - fundamentalisti.

Ilkka Huotari

Otsikosta samaa mieltä. Hallituksella ei ole ollut rohkeutta tehdä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Se on surullista.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Eikö sillä olekaan mitään merkitystä, että nämä ns. paperittomat saapuivat Suomeen laittomasti, ja ns. vihervasemmistolaisten neuvontatahojen kehottamina he hävittivät matkustusasiakirjansa saavuttuaan Suomeen, ja tarkoituksena oli nimenomaan oman identiteetin ja taustan salaaminen.
Matkustusasiakirjat toki olivat tallessa heidän matkustaessaan läpi Euroopan.
Selkeää rikollisuuden suosimista demarilta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Vaikka SDP tunnetaan heikoimpien ihmisryhmien puolustajana, jouduimme vuonna 2015 hirvittävään tilanteeseen, jossa kansanedustaja Kari Rajamäki torppasi hallinnollisella kikkailulla ministeri Susanna Huovisen valmisteleman esityksen paperittomien terveydenhuollosta. Tätä asiaa on saatu selittää lukemattomia kertoja, ja vakuuttaa, että kyse ei ollut SDP:n linjasta."

Joka kerran keksitään, sitä aina epäillään...

Demareiden tulisi mielestäni tehdä selkeä pesäero "maahanmuuttokriittisyyteen" ja palauttaa muutoinkin puolue Yrjö Kallisen viitoittamalle liberaalisosialistiselle perustalle.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduard_Bernstein

Juhani Piri

Tämä vanhempi uutinen kannattaa lukaista ihan mielenkiinnosta.

Lääkärit: Lakiesitys paperittomien hoidosta täysi susi
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031119338970_u...

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Kysymys on laittomista maassa olijoista. Sana "laiton" viittaa jo sinänsä suomenkielessä johonkin rikolliseen toimintaan. Kai laittomasta maassaolosta on rikoslaissa säädetty jokin rangaistus ja epäilen suuresti, että se olisi palkitseminen ruhtinaallisilla korvauksilla.
Aika erikoinen on vihervasemmiston linja Helsingin kaupunginvaltuustossa, kun se lähtee puoltamaan lain mukaan rikollista toimintaa Helsingissä. Tulevatkohan valtuutetut samalla syyllistyneeksi rikokseen?
Onneksi demareissa löytyy muutama, jotka ovat huomanneet toiminnan rikollisuuden. Ihmeellistä, ettei apulaiskaupunginjohtaja tätä näe. Se osoittaa melkoista kyvyttömyyttä tehtäväänsä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Hirvittävä tilanne" kuvaa hyvin lopputulosta helsinkiläisten veronmaksajien kannalta.

Esko Kotilainen

Nazima,mene takaisin Kabuliin ottamaan vastaan palauttettavia,he tarvitsevat sinua.Me emme tarvitse sinua,osaamme aivan itsekkin.
Voisitko kertoa miten ja miksi sait oleskeluluvan Suomessa?

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Mediaan on levinnyt harhaanjohtava määritelmä:"Paperittomat maassaolijat". Suomen lain mukaan heitä tulee nimittää laittomasti maassa oleskeleviksi.

Eero Mattila

Ihmisoikeuksista puheen ollen samaan aikaan suomalainen työssä vammautunut puoliksi halvaantunut duunari saa KELAn sosialistivirkailijalta kehotuksen hakeutua trukkikuskikoulutukseen, koska toinen käsi liikkuu vielä.
- Voi hyvä isä näitä demareita. Sosialismi on sairaus! Toisen polven eliittisosialismi on syöpä!

Toivoin todella että SDP duunarit olisivat heränneet Urpilaisen ja Jungnerin "rakkauskampanjan" aikana, mutta taisivat nukahtaa ikiuneen tai sitten duunarit ovat kadonneet puolueesta? Onko SDPssä enää muita kuin elintasopakolaisia ja virkanaisia?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Suomen kansanedustajien ja valtuutettujen pitää olla suomalaisten puolella.
Pitää muistaa MIGRI tehnyt päätöksen ja oleskeluluvalle ei tarvetta, nämä laittomat pitää lähteä maasta eikä ilmaispalveluita alkaa tarjota.

Valtuuston pitäisi ensin tarjota kuntalaisille ilmaiset palvelut jos rahaa on.
Milloin jokainen vanhus, joka haluaa pääsee palvelukotiin?
Milloin terveysasemalla on vapaita lääkäreitä jos kuntalainen haluaa palvelua?
Milloin on vapaita kaupungin vuokra-asuntoja kaikille kuntalaisille jotka sellaista haluaa?
Milloin on vapaita asuntoja jokaiselle asunnottomalle kaupunkilaiselle?
Miksi valtuusto päätti että ilmaiseksi voi asua ja saada terveyspalvelut hampaat jokainen joka tänne tulee?

Poliisilla tiloja joissa voi odottaa maasta poistumista.

”On vaarallista luoda laittomaan maahanmuuttoon perustuvaa alakulttuuria”
Laittomasti maassa oleskelevat ovat turvattomassa asemassa, sanoo kristillisdemokraattien Sari Essayah.

https://www.verkkouutiset.fi/on-vaarallista-luoda-...

Toimituksen poiminnat